שידור חי
תמונה של התוכנית

מאסר עולם למחבל מפיגוע הדקירה בהרצליה פיתוח

כשנה לאחר פיגוע הדקירה הקטלני בהרצליה פיתוח, גזר בית המשפט המחוזי בתל אביב את העונש המרבי על אבראהים שלהוב, שרצח בדקירות סכין את תושבת העיר בת ה־83
אמבולנס בדרכים
צילום: פורטל 90
whatsapp
שתפו כתבה:

בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר הבוקר (ראשון, 4 בינואר) מאסר עולם על אבראהים שלהוב, בן 29 מטולכרם, שביצע את פיגוע הדקירה בהרצליה פיתוח בדצמבר 2024 ורצח את ליודמילה ליפובסקי ז״ל, בת 83.

שלהוב הורשע, לאחר שהודה במעשיו, ברצח בנסיבות מחמירות של מעשה טרור ובהחזקת סכין שלא כדין. בנוסף לעונש המאסר, חויב הנאשם לשלם למשפחת המנוחה פיצוי בסך 258 אלף שקלים – הסכום המרבי הקבוע בחוק.

על פי כתב האישום, הנאשם רכש סכין מטבח יומיים לפני הפיגוע וביום האירוע הגיע למרכז המסחרי בהרצליה פיתוח כשהוא מצויד בשתי סכינים. לאחר שזיהה את ליפובסקי ז״ל, שעמדה סמוך לדיור המוגן, דקר אותה לפחות 11 פעמים בפלג גופה העליון ובבטנה, תוך שהוא קורא קריאות “אללה אכבר”.

המחבל נורה ונוטרל על ידי שני מאבטחים של דואר ישראל ששהו במקום ונזעקו לעזרה. גם לאחר שנפגע מירי, ניסה לשוב ולתקוף את המאבטחים בטרם נוטרל סופית.

בגזר הדין ציין השופט ירון לוי כי מדובר במעשה טרור אכזרי המעביר מסר מאיים כלפי האוכלוסייה האזרחית, וכי אין מקום או אדם חסין מפני טרור. בפרקליטות ציינו כי הפיגוע בוצע בעיצומה של תקופה ביטחונית רגישה, והדגישו את חומרתו הרבה בשל מיקומו בלב אזור אזרחי בהרצליה.

חדשות