שידור חי
תמונה של התוכנית

רפי סער נגד תוכנית מתחם קניאל: "כל עוד מחלף כביש 4 ו-541 לא ייבנה – לא ניתן יהיה לבנות את השכונה"

עיריית כפר סבא הגישה ערעור למועצה הארצית לתכנון ובנייה נגד קידום תוכנית מתחם קניאל • זאת בשל היעדר תשתיות תחבורה מספקות בעיר ובסביבתה • העירייה טוענת כי מצב זה יגרום לעומסי תנועה כבדים בעיר • ראש העיר רפי סער: "התושבים בשכונה הירוקה נמצאים בחרדה גדולה"
רפי סער ראש עיריית כפר סבא, צילום: ראובן רפוצ׳ינסקי
רפי סער ראש עיריית כפר סבא | צילום: ראובן רפוצ׳ינסקי
whatsapp
שתפו כתבה:

עיריית כפר סבא, בראשות רפי סער, הגישה ערעור למועצה הארצית לתכנון ובנייה נגד קידום תוכנית מתחם קניאל, בשל היעדר תשתיות תחבורה מספקות בעיר ובסביבתה. לטענת העירייה, היעדר תשתיות אינו מאפשרות גישה תקינה למתחם ועלול להוביל לעומסי תנועה קשים וכאוס תחבורתי באזור השרון.

בדיון שנערך אתמול (חמישי) במועצה הארצית לתכנון ובנייה, אמר ראש העיר רפי סער: "התושבים בשכונה הירוקה נמצאים בחרדה גדולה ולכן דרשה הועדה המקומית כפר סבא שהבנייה במתחם קניאל תתחיל רק אחרי שהנושא התחבורתי ייפתר. אני אומר את זה בצורה ברורה: כל עוד מחלף צומת כביש 4 וכביש 541 צפון ודרום לא ייבנה לא ניתן יהיה לבנות את השכונה במתחם קניאל".

תכנון בניית השכונה במתחם קניאל בכפ"ס | צילום: עיריית כפר סבא

הערעור שהגישה העירייה מדגיש כי קידום התוכנית מחייב שלביות ברורה ותיאום מלא בין כלל מערכות התחבורה העתידיות – המטרו, כביש 541 ושדרוג התחבורה הציבורית, וכי ללא תשתיות אלו לא ניתן לאשר או לאכלס את השכונה החדשה. כמו כן, ציינו בעירייה כי המאבק נועד למנוע מצב שבו מדיניות ממשלתית המקדמת בנייה מאסיבית של יחידות דיור מתעלמת מהעומסים התחבורתיים הכבדים באזור השרון, וכי יש להבטיח פיתוח אחראי ומאוזן המותאם ליכולת התשתיתית של האזור.

תכנון בניית השכונה במתחם קניאל בכפ"ס | צילום: עיריית כפר סבא

במרכז המחלוקת עומדת תוכנית "מתחם קניאל־בראון" בצפון־מערב כפר סבא, המבקשת להרוס את מפעלי קניאל ובראון הוותיקים ולבנות במקומם מתחם עירוני מעורב שימושים בשטח של כ־60 דונם, הכולל 1,380 יחידות דיור. העירייה ותושבי כפ"ס הסביבה מתנגדים לתוכנית, וטוענים כי היא מקודמת ללא מענה תחבורתי הולם ועלולה לגרום לעומס כבד על התשתיות.

בערעור שהגישה העירייה לוועדה המחוזית נטען כי שכונת כפר סבא הירוקה נשענת כיום על כניסה ויציאה יחידה בדרומה, המובילה למחלף בגין ולכביש 4. המתחם המתוכנן ממוקם בצפון השכונה, ולפי התוכנית ייעזר באותה יציאה יחידה – מה שעלול ליצור עומסי תנועה חריגים במיוחד בשעות העומס.

חדשות