שידור חי
תמונה של התוכנית

תושב כפר קאסם חשוד בקשירת קשר עם חמאס והסתה לטרור

כתב אישום יוגש היום נגד אזרח ישראלי, תושב כפר קאסם בשנות ה-20 לחייו, בגין קשירת קשר עם גורם חוץ והפצת תכנים מסיתים ותעמולתיים ברשתות החברתיות בהכוונתו • החשוד פרסם והפיץ תכני תעמולה של ארגון הטרור חמאס, לצד סרטונים, תמונות ומסרים שנועדו לעורר בהלה בקרב הציבור בישראל, לפגוע בתדמיתה של מדינת ישראל בזירה הבינלאומית ולהציג באופן מסולף את פעילות כוחות הביטחון וצה"ל
פטיש בית משפט
כתב אישום, אילוסטרציה | צילום: ללא
whatsapp
שתפו כתבה:

כתב אישום יוגש היום (שני) נגד אזרח ישראלי, תושב כפר קאסם, בגין עבירות ביטחוניות. הוא נעצר בשבועות האחרונים בעקבות מידע שהעלה חשד כי הוא עומד בקשר עם גורם חוץ ופועל בהכוונתו להפצת תכנים מסיתים ותעמולתיים של ארגון הטרור חמאס ברשתות החברתיות.

בפעילות משותפת של שירות הביטחון הכללי ויל"פ שרון במחוז מרכז, נעצר במהלך השבועות האחרונים תושב כפר קאסם בשנות ה-20 לחייו, בעקבות מידע שהעלה חשד כי הוא עומד בקשר עם גורם חוץ ופועל בהכוונתו להפצת תכנים מסיתים ותעמולתיים ברשתות החברתיות.

מחקירתו בשב"כ ובמשטרה עלה כי החשוד פרסם והפיץ תכני תעמולה של ארגון הטרור חמאס, לצד סרטונים, תמונות ומסרים שנועדו לעורר בהלה בקרב הציבור בישראל, לפגוע בתדמיתה של מדינת ישראל בזירה הבינלאומית ולהציג באופן מסולף את פעילות כוחות הביטחון וצה"ל.

היה מודע לקשר עם חמאס

עוד עלה בחקירה כי החשוד היה מודע לזהות הגורם עמו עמד בקשר ולשיוכו לארגון הטרור חמאס, הזדהה עם מטרותיו ופעל מתוך תמיכה בפעילות הארגון במהלך המלחמה. במסגרת חקירתו מסר כי ביקש לקדם את המסרים ולהעניק להם חשיפה רחבה.

עם סיום החקירה המשותפת בשב"כ וביל"פ שרון, וגיבוש תשתית ראייתית משמעותית נגד החשוד, צפוי להיות מוגש היום נגדו כתב אישום חמור בגין העבירות המיוחסות לו. "שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל ימשיכו לפעול בנחישות לסיכול פעילות טרור והסתה, במרחב הפיזי והמקוון כאחד, וינקטו בכל האמצעים העומדים לרשותם על מנת להגן על ביטחון המדינה ואזרחיה", נמסר.

כתבות נוספות:

חדשות