לקראת יום העצמאות ה-78 למדינת ישראל, הרחובות כבר נצבעים בכחול-לבן, המרפסות מתקשטות ודגלים רבים נתלים על כלי הרכב ברחבי הארץ. לצד ההכנות לחגיגות, עבור רבים הפך הדגל על האוטו למסורת של ממש – סמל להזדהות, חגיגיות ואווירת עצמאות שמלווה את הימים שלפני החג.
בתוך כך, בשנתיים וחצי האחרונות, בצל המלחמה, דגלים ברחבי הארץ כבר לא הפכו לסמל החג – ובבתים רבים בישראל הם תלויים כבר תקופה ארוכה להעלאת המורל. בתוך כך, בחודש האחרון, בעקבות המערכה מול איראן וחיזבאללה, עלו סימני שאל באשר לחגיגות יום העצמאות. לאחר שנחתמה הפסקת האש מול איראן, אך בעוד חיזבאללה המשיך לשגר טילים, רשויות רבות בשרון הודיעו על ביטול החגיגות שתוכננו ומעבר לחגיגות במתכונת אחרת, שתתאים למצב הביטחוני וכן כאות סולידריות עם לתושבי הצפון, שעדיין ספגו ירי בלתי פוסק מארגון הטרור הלבנוני.
עצמאות בצל המלחמה: אילו ערים בשרון ממשיכות לחגוג ומי החליטו לבטל כאות סולידריות עם הצפון?
בשבוע שעבר, הוכרזה על הפסקת האש גם בצפון וחלק מהרשויות החליטו להחזיר את החגיגות שתוכננו, וביניהן פתח תקווה. רשויות אחרות, כמו נתניה, המשיכו במתכונת שתוכננה בצל המלחמה – חגיגות במתכונת מצומצמת באזורים נרחבים בעיר, כך שיתאפשר לקיים את האירועים גם בצל החשש הביטחוני.
כך או כך, בין אם באירועי ענק ובין אם בחגיגות מצומצמות יותר – יום העצמאות השנה מקבל משמעות מיוחדת עבור ישראלים רבים. אחרי תקופה ארוכה של לחימה, אי-ודאות ואתגרים, הדגלים שנתלו ברחובות, בבתים ועל המכוניות מסמלים השנה לא רק חג לאומי, אלא גם תקווה, חוסן ורצון לשוב לשגרה.






























