שידור חי
תמונה של התוכנית

כפר סבא: עימות סביב פעילות ועדות העירייה – האופוזיציה טוענת לאי-כינוס, העירייה מדברת על תיעדוף חירום

בישיבת מועצה שהתקיימה בכפר סבא, עלו טענות מצד האופוזיציה על פעילות הוועדות העירוניות • בין היתר נטען כי הוועדות לא מתכנסות באופן שגרתי וכי יושבי הראש אינם פעילים • חברת האופוזיציה יעל סער: "ועדה זה לא מקום שדנה בנושאים של חירום" • האזינו לריאיון
0:00 / 0:00
ראש עיריית כפר סבא רפי סער, חברת האופוזיציה בעיר יעל סער | צילום: זיו ויינר; דוברות עיריית כפר סבא
whatsapp
שתפו כתבה:

כתבנו מיכאל פרוסמושקין דיווח היום (ראשון) בתוכנית "יומן תשעים" בהגשת יוסי הדר על ישיבת מועצה שהתקיימה ביום רביעי האחרון בכפר סבא, שבה עלו טענות מצד האופוזיציה בנוגע לפעילות הוועדות העירוניות. בשאילתה שהוגשה על ידי שישה חברי אופוזיציה נטען להיעדר יושבי ראש פעילים ולכך שחלק מהוועדות כלל אינן מתכנסות.

לטענתם, לוועדות העירייה תפקיד מרכזי בדמוקרטיה המקומית, אך חלקן אינן פעילות או אינן מנוהלות כראוי. בתגובה שנמסרה מטעם העירייה נמסר כי הם רואים חשיבות רבה בוועדות העירייה ככלי מרכזי לניהול תקין ולשיתוף פעולה דמוקרטי. עוד צוין כי ועדות החובה מתכנסות בהתאם לקבוע בחוק, בעוד ועדות הרשות מתכנסות לפי צורך ושיקול דעת מקצועי של יושבי הראש. בנוסף, הודגש כי מאז 7 באוקטובר מתקיימת תקופה ביטחונית מורכבת, שבמסגרתה הוסטו משאבים לנושאי חירום, ביטחון ומתן מענה לתושבים, ולכן חלק מהוועדות מתכנסות בתדירות נמוכה יותר.

מיקרופונים נותקו אמש בישיבת מועצת העיר כפר סבא – מיכל סולומון מהאופוזיציה מספרת לרדיו 90

התכנסות הוועדות – כלי לשיתוף הציבור

במהלך הדיון התפתח עימות בין חברי המועצה סביב נתוני ההתכנסות של הוועדות. בין היתר נטען כי בשנת 2025 קיימים רק שני פרוטוקולים של ועדות, ובשנת 2024 ועדת החינוך התכנסה פעם אחת בלבד. מנגד, ראש העיר טען כי ועדת החינוך מתכנסת כנדרש. במקביל עלו טענות נוספות מצד חברי אופוזיציה על כך שוועדות כמו צעירים וקליטה לא כונסו, לצד מחלוקות פנימיות בין חברי האופוזיציה עצמם סביב השתתפות בוועדות.

בהמשך הריאיון אמרה חברת האופוזיציה יעל סער: "ועדה זה לא מקום שדנה בנושאים של חירום", והסבירה כי מדובר בכלי לשיתוף ציבור בקביעת מדיניות העירייה. לדבריה, יש ועדות שלא התכנסו כלל מתחילת הקדנציה, ובהן גם ועדות ייעודיות שונות. היא הוסיפה כי לפי החוק ועדות חובה צריכות להתכנס ארבע פעמים בשנה, והביעה ביקורת על כך שחלק מהוועדות אינן פועלות באופן סדיר. לדבריה, "מציאות שופטים לפי מעשים ולא לפי אמירות", וכי יש לבחון את פעילות הוועדות בפועל ולא רק בהצהרות.

חדשות