שידור חי
תמונה של התוכנית

פגישה בבית הנשיא: נציגי ראשי רשויות ליברליות פועלים לחיזוק הדמוקרטיה

כנס בבית הנשיא
פועלים לשמירה על הדמוקרטיה הישראלית וחיזוק מוסדותיה. צילום: דוברות הרצליה
whatsapp
שתפו כתבה:

נציגי פורום ראשי הרשויות הליברליות נפגשו היום עם נשיא המדינה, יצחק הרצוג, לפגישה שעסקה בחיזוק הדמוקרטיה הישראלית ובתפקידו המרכזי של השלטון המקומי בעיצוב החיים הציבוריים בישראל.

במהלך המפגש התקיים שיח פתוח וענייני, שבמרכזו עמדו ערכי הדמוקרטיה הליברלית, ביזור סמכויות והקשר הישיר בין הנהגה מקומית לתושבים. חברי הפורום הדגישו את חשיבותו של שלטון מקומי חזק ויציב כמרכיב מהותי בדמוקרטיה, המאפשר הנהגה קרובה לאזרחים, אחריות ציבורית, פלורליזם וניהול מותאם לצרכים הייחודיים של כל רשות.

נשיא המדינה הביע קשב לעמדות שהוצגו בפניו והדגיש את מחויבותו לשמירה על הדמוקרטיה הישראלית ולחיזוק מוסדותיה, תוך הכרה בתרומתם של ראשי הרשויות לעיצוב המרחב הציבורי והחיים המשותפים במדינה.

בפורום ציינו בגאווה את השותפות בין ראשי וראשות רשויות מכל רחבי הארץ, הפועלים יום ־ יום לחיזוק המרקם החברתי והחיים המשותפים, ברוח ערכי מגילת העצמאות, גם בתקופה של אתגרים ציבוריים וחברתיים מורכבים.

חדשות