רכבת ישראל השלימה לאחרונה שדרוג מקיף של תחנת בית יהושע, בהשקעה של כ־13 מיליון שקלים, במטרה לשפר את זרימת הנוסעים ואת חוויית ההמתנה בתחנה. השדרוג כלל הוספת קירוי נרחב לאורך הרציפים, הקמת מבנה יציאה חדש בצדה המערבי של התחנה ושיפוץ תשתיות התחנה הקיימות.
המהלך משתלב בתנופת הפיתוח שמובילים משרד התחבורה ורכבת ישראל, כחלק מהיערכות לגידול המשמעותי בביקוש לשירותי הרכבת, הצפוי להגיע לכ־300 מיליון נסיעות בשנה עד שנת 2040. לצד מיזמי תשתית רחבי היקף, בהם המסילה המזרחית, מסילה 431 והמסילה הרביעית באיילון, ממשיכה רכבת ישראל להשקיע גם בשדרוג תחנות קיימות לרווחת הנוסעים.
במסגרת העבודות בתחנת בית יהושע הושלמה תחילה הארכת הרציפים, כך שיתאימו להפעלת רכבות ארוכות בעלות קיבולת גבוהה יותר. בהמשך הוקם קירוי חדש המכסה כ־70 אחוזים משטח הרציפים, המעניק הצללה בימות הקיץ ומחסה מפני גשם בחורף. בנוסף הותקנו לאורך הרציפים גופי תאורה חדשים, מערכות כריזה, צגי מידע, שילוט ושעונים – במטרה לשפר את נוחות ההמתנה ואת חוויית השירות.
כחלק מהשדרוג הוקם גם מבנה יציאה חדש לחלוטין בצדה המערבי של התחנה, שצפוי להיפתח בימים הקרובים. המבנה יאפשר יציאה נוחה, קלה ונגישה ישירות מרציף מספר 2, ללא צורך במעבר בין רציפים, ובכך יתרום לשיפור זרימת הנוסעים ולפיזורם במתחם התחנה.
ברכבת ישראל מציינים כי בשנה האחרונה הושלם גם שדרוגן של תחנות בית שמש ורחובות, וכי בימים אלו מקודמות עבודות שדרוג בתחנות נוספות, בהן קיסריה–פרדס חנה, אשדוד ובאר יעקב. כלל העבודות מבוצעות תוך התאמת המרחב והנגשתו לנוסעים עם מוגבלות, בהתאם לסטנדרטים הנהוגים בכלל תחנות הרכבת.
יו"ר דירקטוריון רכבת ישראל, עו"ד משה שמעוני, מסר כי לצד החזון לחיבור מדינת ישראל באמצעות רשת מסילות מתקדמת, מושם דגש גם על שיפור השירות הקיים. לדבריו, "אנו משקיעים רבות בשדרוג נראות התחנות ובהוספת שירותים שינעימו את חוויית ההמתנה, לצד פיתוח ערוצי מידע דיגיטליים, הוספת קרונות ייעודיים לאופניים ולנוסעים עם מוגבלויות ועוד".
מנכ"ל רכבת ישראל בפועל, אבשלום אלמליח, הוסיף כי שנת 2025 הסתיימה עם שיא של כ־72 מיליון נוסעים. "אנו משקיעים מאמצים רבים בהתאמת חוויית הנסיעה למיליוני הנוסעים שנותנים בנו אמון", אמר. לדבריו, בשנה האחרונה נוספו כ־40 אלף מקומות ישיבה ברכבות, הופעלו רכבות ארוכות יותר להגדלת הקיבולת, הורחבו שעות הפעילות ושודרגו תחנות רבות – מהלכים שנועדו לשפר את חוויית הנסיעה הכוללת.































