שידור חי
תמונה של התוכנית

טור דעה

 יריבות פוליטית ברמת השרון סביב מחוות "העציצים" כהוקרה לצוותי החינוך המיוחד

0:00 / 0:00
העציצים שחילקה האופוזיציה ברמת השרון
"העציצים האלו הם בבחינת שוחד פוליטי". צילום: פרטי
whatsapp
שתפו כתבה:

פרשת העציצים ברמת השרון מעלה יריבות ישנה בין ראש העיר לבין סגניתו לשעבר, קרן מקסימום ברנדס. היריבות בין השניים בלטה לאחר שחברי סיעתה של קרן באופוזיציה חילקו עציצים לתשעת גני הילדים של החינוך המיוחד בעיר לרגל היום הבינלאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות.

העציצים ניתנו לצוותי הגנים עם פתק הוקרה, אך העירייה ראתה בכך פעילות פוליטית, ואסרה על הצבתם בגנים ואף אספה את העציצים שהוענקו.

חבר המועצה אהד בלייר, מסיעת ברנדס, סיפר: "באים להוקיר חברי מועצה, גם שהם רק חברי מועצה ללא תפקיד נוסף. עדיין אנחנו פעילים בעיר, פועלים לטובת התושבים, וזה חלק מהפעילות. מדובר בעציץ קטן, לא היה שום מגע עם הילדים, רק עם הצוותים."

מנכ"ל העירייה אמר כי הבעיה הייתה לא בעציץ עצמו אלא בכיתוב עליו ובפרסום ברשתות החברתיות: "אם הייתם שמים על העציץ שכתוב בשם תושבי רמת השרון, מוקירים אתכם על פעילותכם למען הילדים בעלי הצרכים המיוחדים, שם זה היה נגמר. הבעיה הייתה שזה הרגיש סיבוב פוליטי."

תגובת עיריית רמת השרון הייתה חריפה: "חברי סיעת "בא בטוב" עברו על החוק באופן בוטה וחמור, והעציצים האלו הם בבחינת שוחד פוליטי. הם השתמשו בסמל הסיעה וגם בלוגו העירייה שלא כחוק, ובניגוד להנחיות." עם זאת, חברי הסיעה הכחישו זאת בתוקף: "על אף אחד מהעציצים לא היה לוגו העירייה, זה פשוט לא נכון."

בעירייה ראו במהלך פעולה פוליטית אסורה, והורו לאסוף את העציצים מהגנים, כולל כאלה שכבר נשתלו. בהמשך, גם עציצים חלופיים שהונחו מחוץ לשטחי הגנים נאספו.

חברי האופוזיציה טענו כי מדובר במחווה אנושית ולא פוליטית, שנועדה להוקיר את עבודת הצוותים החינוכיים בלבד, ללא מעורבות הילדים. לדבריהם, אין כל הפרה של נהלים, והם פעלו בהתאם לחוזרי משרד החינוך המעודדים מעורבות חברתית.

בעירייה דחו את הטענות וטענו כי מדובר בשימוש פסול במוסדות חינוך לצרכים פוליטיים, ואף הגדירו את המעשה כפסול וחמור. העירייה הוסיפה כי הפעולה בוצעה בניגוד להנחיות ברורות שניתנו מראש.

העימות הגיע גם לשולחן מועצת העיר, כאשר אחד מחברי האופוזיציה מחה בדרך סמלית במהלך ישיבה רשמית. נכון לעכשיו, בעירייה לא השיבו מה עלה בגורל העציצים שנאספו.

האירוע חשף לא רק חילוקי דעות בנוגע לפעילות פוליטית במוסדות החינוך, אלא גם את היריבות המתמשכת בין ראש העיר לסגניתו לשעבר, שנמשכת גם לאחר פרישתה מהממשלה המקומית.

כתבות נוספות:

חדשות